Kategorie
Klasická pizza – jak se převážně vyrábí v českých pizzeriích
Neapolská pizza – označována ve světě jako královna všech pizz
Celozrnná pizza – těsto se vyrábí z celozrnné mouky
Bezlepková pizza – těsto se vyrábí z mouky, která neobsahuje lepek
Raw pizza – těsto se vyrábí z různých druhů semínek a suší se při 40 °C
Pizza pane – nezdobené, upečené těsto na pizzu, používané jako příloha
Pizza al taglio – Římská pizza, pečené v obdélníkovém plechu, porcuje se obvykle nůžkami
Sicilská pizza – podobné ingredience jako Neapolská pizza, ale má silnější těsto, a stejně jako Římská pizza se peče v obdélníkovém plechu
New York-style pizza – Americká pizza vycházející z neapolské, těsto má vyšší obsah lepku, okraj je křupavý
Chicago-style pizza – Americká pizza, vznikla ve 40. letech, peče se v hluboké formě na koláč, má vysoký okraj
Pinsa – těsto je tenčí a lépe stravitelné než u běžné pizzy